Editor Login | Register
Ekle

> Bilgisayar > Nesne Programlama > ABAP R3
Sap’ın Alternatifleri - ABAP R3 - Nesne Programlama - Bilgisayar -
ALICO
(Date : 22.11.2007 10:04:23)


Sap’ın Alternatifleri

SAP/R3 pazardaki en başarılı bilişim sistemi olmasına karşın tek seçenek değildir .Mevcut alternatiflerin başlıcaları aşağıdadır ;

1.BAAN4:Baan önde gelen standart yazılım üreticilerinden biridir .Başlıca ürünü Baan4 adlı,4GL temeline dayalı standart bir yazılımdır ,pek çok ülkede kullanılır . Baan 1978 senesinde kurulmuştur .Bugün 3200 çalışanı vardır .Açık uygulamalarda Sap/R3 ’envanter karşı nispi bir üstünlüğü vardır .İşlet proseslerinin modellenmesinde Dinamik Atılım Modeli (DEM) adında bir teknoloji kullanır .Bu teknoloji kullanıcıya prosesleri ve organizasyon yapılarını isteğine göre inşa edebilme imkanı verir .İşletme ihtiyaçlarına çok kolay uyum sağlayabilir ve Organizasyon ve iş akışı yapılarını zorlamaz.

Baan4 Internet’ e uygundur .Zaman yönetimi konusunda da Baan’ın bazı ürünleri vardır .

2.IBM MAS :IBM bilişim sistemlerini yaratan firmalardan biridir .Sap ‘ın yaratıcıları da IBM eski personelindendir .IBM hem özel hem de genel pek çok çözüm sunar .

MAS bilişim sistemi nesne yönelimli (object oriented) bir standart yazılım ortamı sağlar .Çok değişik alanlarda kullanılabilir .

3.ORACLE ÇÖZÜMLERİ: Oracle da IBM gibi önde gelen bir bilişim teknolojisi şirketidir .Tüm dünyada 34000 adet çalışanı vardır .Dünyanın2. büyük yazılım firmasıdır ,işletme bilişim sistemleri satışında uzmanlaşmıştır .Veri tabanları ürettiği gibi ,bu veri tabanlarını kullanan uygulamalar geliştirir .Çok sayıda Sap/R3 Oracle veri tabanı üzerine kurulmuştur .Endüstriyel işletmeler ;enerji,kimya ,finans . . gibi dallar için özel çözümler sağlar .

4.SAGE Gurubunun KHK Yazılımları:Sage gurubu 1981 yılında kurulmuştur .Şu an dünyanın en büyük muhasebe yazılımcısıdır .En küçük işletmeden ,en büyük organizasyonlara kadar çok değişik tipte ,nesne yönelimli programlar satmaktadır .

5.WİLKEN Firmasının Standart Yazılımları:1980’li yıllarda Wilken firması IBM ana bilgisayarları için standart yazılımlar üretmeye başlamıştır .90’lı yıllarda , Sap/R3 ’ten iki sene sonra pazara sunucu-müşteri yapılı C/S2 ürününü sürdüler . Neredeyse bütün platformlarda çalışabilir . Son senelerde Baan’la beraber çalışmaktadırlar .

6.PSI Uygulamaları :Internet ve Internet ,yapay zeka ,nöron ağları üzerinde çalışan ve araştırmalarının sonuçlarını proseslerin değiştirilmesi ,dağıtım ağları ve üretim yönetimi üzerinde uygulayan PSI , nesne yönelimli çözümler sunar .

7.ABAS EKS:Ticaret ,üretim ,hizmet işletmeleri için esnek ve bütünleşik bir çözüm sunar .Modüler yapılı bir sunucu-müşteri ortamı sağlar .UNIX ve Windows NT ortamlarda çalışır .

8.SAS Yazılımları : Bir şahsa ait olan en büyük yazılım firmasıdır .İşletmeler için çok sayıda çözüm sunar .Müşteri-sunucu yapısına sahiptir ,veri depolama , stratejik kararlar ve bütünleşik sistem bakımından avantajlıdır .













Derecelendir
Kaynak ALICO Tarafından yazılmış/derlenmiştir.
İçerik İhbarı
Bağlantılar: bilgininefendisi.net

Open Source Document Project AUP&TOS